Проверка сертификатов
icon__wave

Проверка сертификатов

Сертификаты, выданные Центром подготовки моряков АВАНТ, в любой момент можно проверить на подлинность.

На каждом сертификате нанесён уникальный QR-код, который при проверке онлайн покажет подлинность сертификата.

icon__wave

Матрос першого класу

Код професії 8340
Назва професії Матрос
Кваліфікація Матрос першого класу
Вид професійної підготовки Підвищення кваліфікації
Робочий навчальний план затверджено Директор Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації
Мова викладання Українська, англійська, російська
Зміст Навчання відповідає Державному стандарту професійно-технічної освіти з професії «Матрос» ДСПТО 8340.0І.61.00-2014
Кваліфікаційна характеристика Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 67 «Водний транспорт», розділ «Морський транспорт». Наказ Міністерства інфраструктури України від 20.11.2013 № 938
Мета навчання Повинен уміти: нести навігаційну вахту на ходу судна та на стоянці біля трапу згідно із судновим розкладом.

Брати участь у: роботах з технічного обслуговування корпусної частини (включаючи роботи на висоті, за бортом та у закритих приміщеннях); підготовці вантажних пристроїв і приміщень до вантажних операцій; обробці вантажу та запасів; швартовних операціях; постановці на якір; відкритті й закритті вантажних трюмів з механізованими люковими закриттями; облаштуванні вантажних пристроїв; огляді та ремонті такелажу;  вимірюванні рівня води в цистернах, ллялах, танках; управлінні основними приводами клінкетів на палубах; обслуговуванні ходових, стоянкових та сигнальних вогнів судна; обстеженні стану протипожежних, аварійних і рятувальних засобів; розбитті лот-ліній та вимірюванні глибини ручним лотом; технічному обслуговуванні та ремонті на судні; такелажних, парусних, малярних та інших суднових роботах; забезпеченні чистоти і порядку в штурманській та рульовій рубках; забезпеченні охорони судна та вантажу; запобіганні забруднення морського середовища.

Керувати спусканням та підняттям рятувальних, чергових та робочих шлюпок, плотів, управляти рятувальними шлюпками на веслах, під парусами, із мотором, з ручним механічним приводом та з двигуном.

Вимоги до слухачів при вступі на навчання Повна загальна середня освіта. Попередня кваліфікація «Матрос другого класу». Стаж роботи на суднах у складі палубної команди не менше дванадцяти місяців. Після закінчення строку навчання – не менше 18 років. Стать: чоловіча, жіноча. Медичні обмеження щодо придатності осіб для роботи на водному транспорті за станом здоров’я.
Кінцевий документ про проходження навчання Свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації державного зразка із внесенням відповідних даних до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО)
Кількість слухачів в групі Не більше 30 осіб
Методи навчання Лекції, семінари, відео конференції в класі, лабораторно-практичні заняття на судні «АВАНТ». Виробнича практика на т/х «СЕВАСТОПОЛЬ» ТОВ «АРОВАНА-ТУР»
Тривалість навчання 2,9 місяців

     

icon__wave

Похожие курсы

Курсы для моряков из той же категории